„ЕС-КИТАЙ 2018 - ГОДИНА НА ТУРИЗМА“

На 28 април 2017 г. София беше домакин на събитието, организирано от евродепутата Андрей Новаков, в партньорство с Европейската туристическа комисия и Българо-Китайска асоциация за развитие на бизнеса.
Конференцията се организира в подкрепа на наскоро лансираната инициатива на Европейския съюз „ЕС-Китай 2018 - година на туризма“. Събитието срещна заинтересовани страни на европейско и национално ниво - компетентни институции, организации, представители на българската и китайската туристическа индустрия, представители на общини, представители на университети.
В рамките на конференцията беше представена инициативата ЕС-Китай 2018 - година на туризма, бяха презентирани и дебатирани нови възможности за инвестиции и подобряване на бизнес средата за конкурентно развитие на туристическия сектор, повишаване на уменията и квалификациите на кадрите в туризма посредством включване в европейски програми за обучение и обмен, пътищата за подобряване на имиджа на България като туристическа дестинация.
В събитието взеха участие Н.П. Джан Хайджоу, посланик на КНР в България, г-жа Теодора Маринска, директор публични политики в Европейската туристическа комисия, г-н Ангел Христозов, председател на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие, г-н Джанг Чангцинг, председател на департамент „Китай“ на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие и др.