ОП „ТУРИЗЪМ” С ПРЕДСТАВЯНЕ НА WEBIT.FESTIVAL

Най-голямото събитие за дигитална икономика и технологии в региона се проведе в София под патронажа на президента Румен Радев, кмета на София Йорданка Фандъкова и Европейската комисия.

За осми път Wеbit festival Europe се проведе в дните 25 и 26 април. Домакин на събитието бе София и форумът събра 5000 експерти в областта на IT технологиите, представители на водещи световни фирми, както и стартиращи компании. Wеbit festival Europe включваше 12 паралелни конференции, засягащи теми, като маркетинг и иновации, мобилност, умни градове, дигитална трансформация, финансови технологии, киберсигурност и безопасност на личните данни, здравеопазване, интернет на всичко, софтуерно разработване и лидерство в дигиталната икономика.
ОП „Туризъм” също бе представено на този така важен икономически форум. В палата на Столична община участниците във фестивала получаваха разнообразни рекламни материали за туризъм в София. Българи и чуждестранни гости подробно бяха информирани за туристическите атракции на София и възможностите за практикуване на различен вид туризъм. По време на форума Столична община бе отличена с наградата Smart Cities Mobility Solution. Наградата се присъжда за последователните усилия на Столична община за внедряване на интелигентни решения в областта на градската мобилност.
Туризмът в София е един от ключовите икономически сектори с доказани традиции и потенциал и градът привлича все повече туристи и гости от страната и чужбина.
.