34-ТА МЕЖДУНАРОДНА ТУРИСТИЧЕСКА БОРСА „ВАКАНЦИЯ И СПА ЕКСПО”

Изложението е сред най-значимите събития за туристическия бизнес и най-посещаваното в България. Форматът предоставя възможности за бизнес контакти между изложителите, представяне на разнообразни туристически продукти, програми и оферти пред професионалисти и широка публика. На този най-мащабен туристически форум на Балканите София през 2017 г. представи зеленото лице на Столицата. По този начин вниманието на професионалисти и широката публика беше насочено към един от основните приоритети на Столична община, а именно програмата "Зелена София", чийто измерения са преплетени в цялостната визия за града - икономика, здраве, чистота, уют и наслада от средата, в която хората живеят и работят.
На щанд от 36 кв. м., с атрактивна визия, кореспондираща с темата София – зелен град Столична община представи възможностите за отдих и туризъм в столичния град и околностите, даде възможност на посетителите да осъществят директен контакт и диалог с производители на цветя и на чиста храна. Това стана възможно в резултат от доброто сътрудничество между ОП “Туризъм“, „Пазари Юг" ЕАД и Хранкооп - София.
Подчертан беше интересът на посетителите както българи, така и чужденци, към представените с подкрепата на Столична община фермерски пазари, които се налагат като атрактивни точки за промотиране на традиционни български продукти.
Интерес към щанда на София засвидетелстваха и официалните гости на събитието. След официалното откриване на изложението щандът на София беше посетен от министър-председателя на Р.България, министъра на туризма и други официални лица.
Признание за постигнатото през изминалата година в посока развитието на София като привлекателна дестинация получи Кметът на София, г-жа Йорданка Фандъкова, която беше наградена със Златен приз за приноса й в утвърждаване на София като желана туристическа дестинация за 2016 г. Наградата се присъжда от сп. „Туризъм и отдих“ и бе връчена на специална церемония.