ОП „Туризъм представи Столична община по време на „Шеста работна среща между бизнеса и местната власт“

В периода 29-31.10.2018 в град Кюстендил се проведе „Шеста работна среща между бизнеса и местната власт. Форумът се организира от Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти – АБТТА, и е платформа за обмяна на професионална информация между представители на българските общини и родните туроператори. Както всяка година, така и тази, ОП „Туризъм“ представи Столична община по време на това събитие.  

Програмата на работната среща предвиждаше различни модули, в които участниците представиха туристическия потенциал и добрите практики на общините. Директорът на ОП „Туризъм“, г-н Иво Маринов, изнесе презентация, с която запозна аудиторията с дейностите на Столична община в сферата на туризма през настоящата година. От основните акценти в презентация бяха: приетата Стратегия за развитие на София като туристическа дестинация и планът за действие към нея; дейностите на Столична община по време на домакинството на председателството на Съвета на ЕС, които се отнасят и пряко към развитието на туристическия продукт на Столицата - единната визуална комуникация „София е“ (So Sofia), безплатният двуезичен културен гид – София Арт план, системата за пешеходна ориентация на туристите, нощният транспорт в столицата, организиране на WEBIT Festival Europe.

По време на друг модул - Дигитално представяне на културно-историческото наследство - създателите на дигиталната платформа IWALK посочиха, че създаденият заедно с ОП „Туризъм“ 3D модел на базилика „Св. София“ е добър пример за популяризиране на културното наследство на София чрез използване на новите технологии.

Работната среща между бизнеса и местната власт завърши с практически В2В семинар, по време на който на туроператорите посетиха щанда на София, където се запознаха и получиха различни рекламни материали за София, издавани от ОП „Туризъм“.

Освен български общини и членове на АБТТА във форума участваха и туроператори от други професионални сдружения, членове на Асоциацията на екскурзоводите в България, Амелия Гешева – зам. министър на културата, журналисти, преподаватели от СУ „Св. Климент Охридски“, НБУ, МВБУ Ботевград и Лесотехнически университет-София.