ОП „Туризъм“ представи Столична община по време на Седмата работна среща между бизнеса и местната власт.

Мотото тази година бе  Сътрудничеството между обществения и частния сектор – платформа за устойчиво туристическо развитие

 В периода от 7 до 9 октомври 2019 г. в  к.к. „Пампорово“ се проведе Седмата работна среща между бизнеса и местната власт. Форумът разширява и надгражда диалога между общините и туроператорите и способства туристическата индустрия да развива туристическия продукт на територията на общините. В срещата участваха представителите на българските общини,  представители на бизнеса – фирми - членове на Асоциация на българските туроператори и туристически агенти – АБТТА, преподаватели от водещи висши учебни заведения, специалност „Туризъм“, официални гости от висшата държавна администрация, журналисти. Програмата на срещата включваше различни панели с презентации и дискусии, които обхващаха актуални теми относно ролите и отговорностите на държавата,  местната власт, бизнеса и науката за изграждане  на висококачествен и конкурентоспособен национален туристически продукт.

Г-н Иво Маринов, директор на ОП “Туризъм“, Столична община, направи изложение по време на панел „Добри практики и предизвикателства пред българския туризъм. Дефиниране на проблеми и намиране на решения. Подобряване удовлетвореността на туристите“. Директорът на ОП „Туризъм“ запозна присъстващите с постигнатото от Столична община за последната година в сферата на туризма. Някои от акцентите бяха: адаптираното към спецификата на търсенето на китайския пазар и преведено на китайски език съдържание на сайта www.visitsofia.bg; 3Д дигитализация   на Боянската църква „Св. св. Никола и Пантелеймон“, базиликата „Св. София“ и Регионалния исторически музей – София; проведената на съвместна рекламна кампания на София с авиокомпания Ryanair в медийните канали на авиокомпанията. Председателят на УС на АБТТА, г-жа Даниела Стоева, благодари на Столична община за възможността АБТТА да е един от учредителите на Софийски туристически район – София, който бе учреден по-рано през годината. Г-н Маринов отговори на въпроси от участници и журналисти.

По традиция по време на работната среща се провежда и В2В панел - за индивидуално договаряне между туроператори,  представители на общините и българския бизнес. На рекламно-информационния щанд на ОП „Туризъм представителите на общините и бизнеса имаха възможност да получат информация и материали за туристическите атракции в София.